-
-
Ilmoittaudu mukaan
>     >     >
iloitsemaan vedestä
ja oppimisesta! -
Perusta hyvälle vesisuhteelle
Vauvauinti on perheen yhteinen, iloinen leikkihetki puhtaassa ja lämpimässä +32 asteisessa vedessä. Vauvauintiryhmät ovat pieniä, 8 perhettä, ja ryhmä kestää aina puoli tuntia. Vauvauinnin tarkoituksena on, että lapselle muodostuu hyvä suhde veteen.
Koulutettu ohjaajamme ohjaa ryhmää ja jokainen perhe saa sekä itsenäistä uiskentelua sekä yksilöllistä ohjausta. Jokaisella tunnilla myös leikitään, lauletaan ja loruillaan yhdessä. -
3kk-2v uimareille
Vauvauinnin voi aloittaa, kun vauva on 3 kuukauden ikäinen ja painaa vähintään 5 kiloa. Silloin vauvalle on ehtinyt muodostua jo uni- ja valverytmi. Tämän ikäiselle vauvalle on jo kehittynyt vastustuskykyä. Hän pärjää kehon lämpötilaa alemmassa vauvauintivedessä puoli tuntia ja näin hänellä on hyvät edellytyksen aloittaa vauvauinti onnistuneesti.
Vauvauintiin voi osallistua myös muut alle kouluikäiset sisarukset veloituksetta. -
Sukellusrefleksi
Vauvoilla on syntyessään sukellusrefleksi, joka sulkee lapsen hengitystiet hänen painautuessaan veden pinnan alle. Säännöllisesti uivat vauvauimarit eivät edes huomaa tämän refleksin häviämistä noin 6-8 kk iässä. Tässä vaiheessa vauva oppii helposti tahdonalaisen sukeltamisen taidon.
Aloittaa voi kaikkien yli 3 kk ikäisten lasten kanssa. Aloittamista ei haittaa vaikka sukellusrefleksi olisikin jo ehtinyt kadota. Lapsi oppii tahdonalaisen sukeltamisen useimmiten hyvin luontevasti osallistumalla säännöllisesti oman tasonsa mukaisen ryhmämme toimintaan.
-
Vauvauinti
edistää
lapsen
kehitystä! -
Tärkeintä on ilo
Uiminen meillä ei ole suorituskeskeistä vaan tärkeintä on aina ilo!
Vauvauinnissa harjoitellaan mm. erilaisia asentoja, joissa vauvaa uitetaan. Pystyuinnissa vauva on pystyssä kasvot vanhempiin päin. Vatsauinnissa vauva on vatsallaan vanhemman käsien päällä. Selkäuinnissa lapsen korvat ovat veden alla. Sukeltamisen opettelu aloitetaan kannutuksella, jossa vettä kaadetaan vauvan päälle.
Ohjaaja auttaa vanhempia kaikkien eri vaiheiden kanssa, ja mitään ei ole pakko tehdä vastentahtoisesti.
-
Ensimmäiseksi tutustutaan veteen
Uinnit aloitetaan rauhallisesti tutustumalla uuteen ympäristöön ja tilanteeseen. Veteen mennään rauhoitusasennossa ja helpotetaan vauvan jännitystä. Vedessä kannatellaan ja heijataan vauvaa, sekä tutustutaan ohjaajaan, ryhmään ja vesielementtiin.
Vauvauinnissa veden puhtaus on turvallisuustekijä. Tämän vuoksi kaikkien uimareiden tärkeää peseytyä huolellisesti aina ennen uintia. Suosittelemme myös vauvoille tiukkalahkeisia uimapukuja tai uimavaippoja. -
Vauvauintimenetelmämme
Lisää vauvauintimenetelmästämme >Uimakoulu Pikku Joutsenen ohjaajat on koulutettu ohjaamaan vauvauintia oman menetelmämme mukaisesti.
Ryhmät sisältävät vesileikkejä, loruja, lauluja ja yksilöllistä harjoittelua progressiivisesti etenevien tuntisuunnitelmien ohjaamina. Näin pystytään varmistamaan, että lapsen vesivalmiudet paranevat koko ajan yksilölliset kehityspyrähdykset ja -tasanteet huomioiden.
-
-
Katso täältä
>     >     >
toimipaikkojemme
osoitteet